Aanmelden

In Nederland gaan kinderen voor het eerst naar school als ze vier jaar oud zijn. Als je kind drie jaar is, mag je het aanmelden op een basisschool. De inschrijving van kinderen is in de regio Utrecht centraal georganiseerd om ieder kind gelijke kansen te geven. Op de website https://naardebasisschool.utrecht.nl/ kun je lezen welke vijf stappen je moet doorlopen om je kind te garanderen van een plekje op een basisschool. We adviseren je deze website grondig door te nemen.

De procedure om je kind aan te melden voor Het Veldhuis, of een andere basisschool binnen de gemeente Utrecht, ziet er als volgt uit:

Stap 1

Kies een school. Op de genoemde website van de gemeente Utrecht vind je het aanbod van scholen in je buurt. Bezoek informatiebijeenkomsten om je te oriënteren. Wij geven ouders graag een persoonlijke rondleiding bij Het Veldhuis! Wil je hiervoor een afspraak maken? Bel dan naar 030-6666601 of stuur een mail naar info.veldhuis@wijs-utrecht.nl

Stap 2

In het kwartaal waarin je kind drie jaar wordt, kun je het aanmelden op onze school via het formulier op https://naardebasisschool.utrecht.nl/. De plaatsen worden ieder kwartaal tegelijk verdeeld voor alle kinderen die geboren zijn in datzelfde kwartaal. Het maakt dus niet uit op welke moment binnen het kwartaal je je kind aanmeldt.

Stap 3

De gemeente Utrecht verzamelt alle aanmeldingen van één kwartaal in een systeem. Na de laatste dag van het kwartaal worden de aanmeldingen eerlijk verdeeld over de beschikbare plaatsen op de scholen. Wél zijn er een aantal voorrangsregels, bijvoorbeeld met betrekking tot andere kinderen uit het gezin die naar dezelfde school gaan. Je leest deze regels na op https://naardebasisschool.utrecht.nl/.

Stap 4

Je ontvangt een bericht van de gemeente Utrecht waarin je kunt lezen op welke school je kind welkom is. Je kunt nu je kind inschrijven op deze school.

Stap 5

Is jullie keus gevallen op de leukste school van De Meern en omstreken? Welkom bij Het Veldhuis! We gaan er een leerzame, fijne tijd van maken!

Wennen

Ongeveer drie maanden voordat je kind vier jaar wordt, ontvang je van ons een intakeformulier. De informatie uit dit intakeformulier gebruiken we om een beeld te krijgen van je kind. Zo kunnen we het een fijne en geschikte plek geven in een van onze kleutergroepen. In overleg plannen we, in de aanloop naar de eerste echte schooldag, drie momenten waarop je kind kennis kan komen maken met Het Veldhuis, met de juf of meester en met klasgenootjes.  

Kennismaken met Het Veldhuis

Wil je graag een beeld krijgen van onze school? Kennismaken met ons team? Dan nodigen we je graag uit voor een bezoek. Tijdens dit bezoek, dat plaatsvindt op een reguliere lesdag, vertellen we meer over onze school en leiden we je rond, zodat je kunt zien hoe we werken en de sfeer kunt proeven. Je kunt hiervoor mailen naar info.veldhuis@wijs-utrecht.nl, of bel: 030-6666601