Buurtteam De Meern

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Kinderen en jongeren kunnen dingen doen waar ouder(s)/verzorger(s) niet achter staan of wat ze niet begrijpen. Ook kan het zo zijn dat het even niet goed gaat met een vader, moeder of verzorger, waardoor er minder tijd en energie is voor de kinderen. Bovendien kunnen conflicten of omstandigheden ervoor zorgen dat de omgeving van de kinderen niet meer zo fijn is als dat je zou willen.
 
Iedereen kan wel eens hulp gebruiken. Buurtteam De Meern is er ook voor ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Veldhuis! We zijn een organisatie die vanuit de gemeente wordt ingezet om op een laagdrempelige, vrijwillige manier gezinnen te helpen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. We proberen naast u te staan om samen te kijken wat er nodig is. Mocht het nodig zijn, kunnen we contact opnemen met specialistische jeugdhulp in de gemeente; maar altijd in overleg met u. 
 
Heeft u vragen waarmee wij misschien kunnen ondersteunen, of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?
Neem dan even contact met ons op. U kunt ons bellen (030 7400 516; ma t/m vr, 9:00-17:00), e-mailen (demeern@buurtteamsutrecht.nl) of bij ons naar binnenlopen (De Dompelaar 1D, De Meern; ma t/m vr, 9:00-13:00). De koffie staat voor u klaar!
 
Contactpersonen vanuit het Buurtteam voor basisschool Het Veldhuis:
 
Lavina de Vries
lavinadevries@jeugd.buurtteamsutrecht.nl
06-24402693
Bart van Nunenbartvannunen@jeugd.buurtteamsutrecht.nl
06-82057569

 


Op  dinsdag 23 november houdt het Buurtteam een (online) informatieavond voor potentiële nieuwe Meeleefgezinnen. Dit zijn gezinnen die tijdelijk een kind van kwetsbare Utrechtse ouders opvangen voor één dag(deel) per week en een weekend per maand. We merken dat het loont meerdere informatieavonden in het jaar te houden en zo het MeeleefGezin onder de aandacht te (blijven) brengen.
 
Week van de pleegzorg 1 t/m 7 november
Meeleefgezin maakt onderdeel uit van Utregs Plekkie, een initiatief van Koos, Spoor030 en informele zorg in Utrecht waarbij pleeg- en steunouders worden gezocht voor kinderen die dat nodig hebben. Tijdens de week van de pleegzorg staat Utregs plekkie – waaronder meeleefgezin - in een pop-up store op Utrecht Centraal station. 
 
Klik hier voor meer informatie over Meeleefgezinnen.